Kumpulan Entri-Entri Menarik





Daftar Pengikut Blog Ini!

Tuesday, July 27, 2010

Jadi Suami Mesti Power (18SX)

Kita tinggalkan sekejap kisah IKYS. Nanti ada perkembangan terbaru aku sambung lagi sebab hari Rabu ini 28/07/2010 perjumpaan ibubapa pelajar akan diadakan di YBK Kuala Selangor jam 9 malam.

Baru aku nak cerita je korang dah sengih-sengih. Pehal?

Ni tak lain tak bukan nak tau macam mana nak power, tahan lama dan sebagainya. Cukup-cukuplah dengan apa yang telah diberikan oleh Allah SWT kecuali kalau korang ada penyakit. hehehe

Apa yang aku maksudkan pasal power ialah kemampuan menguruskan rumahtangga (termasuklah juga yang tu pun kene power).

Cuba korang ingat balik (bagi yang selalu manjakan bini la.) Setiap kali bini korang mengadu sakit apa korang buat?
  • Sakit kat mana, anja?
  • Nak abang anta klinik?
  • Nak abang picit kepala?
  • Nak abang sapu minyak tanah eh.... minyak urut?
  • Tak larat nak ke bilik? Abang pimpin/capuk? (bahasa orang Perak untuk dukung kat belakang)
Tapi, cuba korang ingat balik bila korang lak mengadu sakit kat bini korang. Apa jawapan dia?
  • Haahlah, yang, Anja pun rasa lemah-lemah dua tiga hari ni
hehehehehe

Itu sebab jadi suami kene power. Maksudnya kene sehat selalu.
  • Badan sehat
  • Otak sehat
  • Anu sehat.

4 comments:

Kenn said...

Saya telah senaraikan Tendang Terajang dalam Return Honour List di KENNVOICES. Saya akan ujudkan Return Honor List di LISTED sedikit masa lagi.

Terima kasih kerana menyenaraikan saya di blog Tuan.

CCZ said...

Mana ada suami yang baik macam kat atas tuh!!!!!

Pentadbir said...
This comment has been removed by the author.
Bingai @ Bangang said...

ada aaa CCZ. Kene cari yang bingai macam aku nie!
kah kah kah

Klik Penaja Saya

Sokong Penaja Saya Di Bawah INI!
widgeo.net

Saje-saje

Blog Bukan Politik

Blog Pelbagai

Komen Terbaru Kengkawan

Get Recent Comments Widget

Dari Portal Berita

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Ruang Iklan Untuk disewa!
1. 100px x 100px = RM10 sebulan/RM60 setahun
2. 200px x 100px = RM20 sebulan/RM120 setahun
3. 200px x 200px = RM30 sebulan/RM180 setahun